Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home page   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum
Het Nieuws van 2012


Matthijs Hemmen winnaar ballon wedstrijd

Tijdens de fly-in op 22 juli, werden er ballonnen opgelaten met kaartjes er aan. De winnaar natuurlijk degene die zijn ballon het verste weg vliegt.
De 8 jarige Matthijs Hemmen uit Ter-Apel is de winnaar geworden. Matthijs zijn ballon vloog maar liefst 65 kilometer ver weg en landde 3 kilometer ten oosten van Denekamp.
Gefeliciteerd Matthijs... goed gedaan

4 september was Matthijs te gast bij onze vliegclub en in het bijzijn van zijn ouders en zijn broertje kreeg hij een paar leuke prijsjes van de secretaris overhandigt.

Op de foto een trotse Matthijs met zijn prijsjes.
 


Fly-inn 22 juli

Een geweldige dag was het...zowel wat het vliegen betreft als het weer...we hadden het niet mooier kunnen treffen.
Met de fly-in van vorig jaar hadden we geluk...net 1 dag mooi weer, en net die dag was de fly-inn. Dit jaar leek het eerst minder te worden, daar het al 14 dagen slecht weer was...steeds veel wind en veel regen buien. Echter zondag 22 juli was de eerste dag van de weersverbetering.
De organisatie was er blij mee, want tja...er is weer veel tijd in gestoken en het zou jammer zijn als dat in het water zou vallen.

Om 9 uur waren de eerste vliegers al aanwezig, en tegen 10 uur stond er al heel veel op ons mooi vliegveld. De vliegers kwamen overal vandaan, uiteraard onze eigen leden, maar ook waren er vliegers uit Stadskanaal, Veendam, Odoorn en zelfs uit Appingedam en Drachten.
De hele dag is goed verlopen, mooie vlieg demonstraties en het publiek wat in grote getale op ons vliegveld af kwam heeft kunnen genieten van al die mooie vliegtuigen en demonstraties.

Op onze foto pagina staan heel veel fotos van deze leuke fly-inn... klik hier.

Heb je ook nog leuke fotos gemaakt die er ook bij horen te staan...mail ze dan even naar de webmaster.

Hier alvast een paar leuke fotos....meer in het fotoboek.


 


F3A-X wedstrijden

9 en 10 juni was het weer zover...de jaarlijks terug kerende f3A-X wedstrijden.
Leuke mensen, leuke toestellen...en het zouden leuke wedstrijden worden, ware het niet dat pluvius de plannen verpestte.
Het was slecht weer...een harde koude westenwind...die op zaterdag eerder harder werd dan minder. Toch lieten de echte wedstrijd vliegers zich niet afschrikken, en de wedstrijden gingen dan ook gewoon door.
Gelukkig was het op zondag wat beter weer, zodat iedereen toch zijn vluchten kon maken.

Voor de modelvliegclub Ter-Apel was het een geweldig weekend, want de 2 deelnemers van onze eigen club zijn beiden eerste geworden. Peter Scholte werd eerste in de B klasse en Henri Speel in de C klasse. Gefeliciteerd mannen...geweldig gedaan....daar doe je het voor...nu nog zorgen dat je aan het eind van het jaar ook nog bovenaan staat.

Sjaak heeft weer een geweldig verhaal in elkaar geknutseld...zijn verhaal kun je hier lezen.

Hier nog een paar mooie fotos's...en uiteraard onder het verhaal van Sjaak nog meer.


Iedereen in een dikke jas vanwege de kou, en de toestellen vanwege de regen en de wind onder het plastic.


In ons clubhuis was het lekker warm, druk en gezellig.


Ondanks de wind en de kou werd er op zaterdag wel gewoon gevlogen.


De parkeer plaats was een tijdelijke camping.


Op zondag was het weer wat beter...minder wind en af en toe de zon. 


6 mei...kofferbak verkoop

Hallo,

Even een klein verhaaltje over deze dag, van uit de ogen van het keuken team.

Hoe zal ik eens beginnen, zondag avond 29 april kwam ik tot de ontdekking dat we zondag 6 mei een kofferbak verkoop dag gepland hadden staan, oeps vergeten ( nog maar 7 dagen te gaan ). Ik kreeg de volgende morgen een mailtje van Kor met de opmerking, JŰh.. Sjaak zondag 6 mei hebben we toch een kofferbak verkoopdag op de agenda staan? moet hier nog wat voor op het web komen te staan? gelijk gereageerd, ik was al druk met de flyer bezig en deze ook maar gelijk naar hem toe gestuurd.

Dan begint het geregel, eerst naar alle leden en de omringende clubs mailtjes sturen. Dan Roelof en ik de koppen bij elkaar over de inkopen, de inkopen noteren die gedaan moeten worden, maar op hoeveel personen moet je rekenen? Wat zijn de weersverwachtingen voor deze zondag, zover gaan de voorspellingen ook niet voor uit.
In eerste instantie reken je dan maar op 100 man, gaande weg de week reduceer je dit naar 75 personen.
Dan doe je de inkopen in Ter Apel bij de Lidl, Aldi, Jumbo, action en in Emmen bij de sligro. Ik verzorgde de grote inkopen en Roelof het kleinere spul ( waar het meeste van gebruikt werd deze dag )
Gelukkig had ik deze week vakantie en kon dan ook overal heen om inkopen te doen en dit naar het clubhuis te brengen. Zaterdag avond nog de laatste dingen naar het clubhuis gebracht en gereed gezet.

Zondag morgen de dag suprÍme, om 8.00 uur de wekker ging er uit en naar buiten kijken, gelukkig het was droog. Maar buiten gekomen om de aanhangwagen met vrieskist er op voor de patat, hamburgers, frikadellen en ijsjes, achter de auto te koppelen, waren de temperaturen laag heel laag, slechts 7 graden.
Niet uit het veld geslagen, het zonnetje zat achter de wolken, het zou wel warmer worden, op naar het veld.

Om 9.00 uur waren Michel , Roelof en ik op het veld.
10.00 uur hadden wij alles al warm en konden we van start, de opkomst was summier, maar iedereen had wel wat te verkopen bij zich. In de middag werd het drukker maar toen gingen er ook al weer wat mensen weg, er is volgens mij maar weinig handel gedreven deze dag. De totale opkomst was 41 kijkers, verkopers, kopers, maar het bleef merendeel bij kijken.
De persoon die niet aanwezig was ( Remke Germs, heeft volgen mij het meeste verkocht- 1 Trojan, 1 Roltra rolroertrainer en 4 nieuwe lipoís)
De sfeer was er niet minder om, echter het verwachte zonnetje hebben we niet mogen zien en toen iedereen naar huis was om 16.00 uur, was het volgens de thermometer nog maar 8 graden.

We hebben dit nu voor de derde keer georganiseerd en proberen het de volgende keer gewoon weer, ik zal proberen om er dan in een wat eerder stadium al ruchtbaarheid aan te geven, zodat we wat meer (ver)kopers kunnen verwachten, het weer heb ik helaas niet in de hand.

Roelof en Ik bedanken voor jullie komst en tot het volgende evenement ( Hemelvaartsdag 17 mei ( tomaatvlieg dag ))

M.v.g. de keuken prinsen

En wij..."de leden van MTA" bedanken Roelof en Sjaak natuurlijk voor hun inzet, het geregel en voor het mogelijk maken van dit soort leuke dagen.

Hieronder nog een paar foto's die ik 's morgens heb gemaakt...helaas had ik 's middags geen tijd...dus als je nog een paar leuke foto's hebt gemaakt....stuur ze op.


Ronald had heel wat te verkopen...en nee...zijn vriendin was niet te koop


Kor had ook 4 toestellen te koop, en Jos had een charter in de aanbieding


Henri had 2 mooie toestellen in de aanbieding


en zoals je ziet...helemaal compleet...en dus niet duur


Ook Michel had nog een greep in de hobby schuur gedaan


Ook in het clubhuis lagen nog diverse spullen te koop


Martin en Bennie bekijken de parachute springer "charley"


Jan bekijkt de bouwdoos van de "skylab" 


Werkdag

21 april was het weer zover... de jaarlijkse werkdag. Elk jaar is er wel iets te doen op en rondom het vliegveld. Om alles weer netjes voor de dag te laten komen het komend vliegseizoen zijn er altijd klusjes die gedaan moeten worden.
Dit keer moesten de tegels onder 2 opbouw tafels even opnieuw gelegd worden omdat het verzakt was, net als het padje naar de zendertafel, er waren wat verf klusjes en er werd een plank met stopcontacten onder het afdak gemaakt voor het laden van de accu's, er werd een zandbak voor de kleintjes gemaakt en verder zijn er altijd nog schoonmaak en opruim klusjes.

Gelukkig waren er dit keer voldoende mensen om de klusjes even te klaren, al met al waren we met ongeveer 20 mensen, dus we konden een mooie verdeling maken. Een paar mensen hier...een paar mensen daar, en binnen een vloek en een zucht hadden we het allemaal weer voor elkaar. We waren rondom het middag uur dan ook klaar met de klusjes...alles ligt er nu weer mooi en netjes bij voor een jaar lekker vliegen...nu het weer nog .

Voor iedereen die zaterdag aanwezig was...bedankt voor jullie inzet....het wordt zeer gewaardeerd.

Hieronder een paar fototjes van de werkdag.


Even beginnen met een werkplan en natuurlijjk een bakkie koffie


Het terras wordt zo schoongespoten


Clubhuis van buiten schoon spuiten.                           De reiniger wordt gereinigd


Mooi zandbakje voor de kinderen


Stroom wordt aangelegd boven de "laadplank"


Tegels opnieuw gelegd...en kuil gevuld en ingezaaid.


Sjaak spuit de parasolvoet nog even schoon. 


Indoor vliegen 11 maart

Hallo vliegvrienden en vriendinnen,

11 maart was de laatste indoor vliegdag van dit seizoen, hieronder een klein verslagje.

Dit keer waren Michel ( Jouke de Jong een vriend van Michel ) en ik als eerste, het was 12.20 uur een beetje aan de vroege kant, maar het was mooi en zonnig weer. Na 10 minuten kwam ook de beheerder eraan en we konden naar binnen. Michel en Jouke hadden de tafels al gereed staan en voorzien van elektra toen Remke aan kwam, ook hij heeft zijn spullen gereed gemaakt om te kunnen vliegen en hij was om 12.45 als eerste in de lucht.

Door het mooie weer hadden we maar weinig hoop op een goede opkomst en Remke en ik waren al sober gestemd, want hier door zouden de schulden verder oplopen. Maar wat schetste onze verbazing, de een na de ander kwam aan gevlogen, eerst zaten we met 5 vliegers maar na 1 uur waren dit er al 8 geworden en uit eindelijk zijn er 14 vliegers geweest.
Sommige piloten gingen rond 16.00 uur al weer naar huis, en ook de bezoekers gingen huiswaarts op enkele fanatiekelingen na, die bleven ook tot 17.00 uur. Toen hebben Michel, Jouke, Remke en ik de boel opgeruimd, afgerekend en zijn ook wij naar huis gegaan.

Het was een gezellige en een drukke middag, zonder al te veel crashes maar met heel veel vlieg en kijk plezier. Ook de opgekomen bezoekers hebben genoten in totaal 116 kijkers dit keer. ( wat een beetje reclame al niet kan doen )

Remke en ik , bedanken jullie aanwezig piloten en natuurlijk ook de bezoekers voor jullie komst en hopen dat we jullie en nog veel meer vliegers ook weer het volgende seizoen mogen verwelkomen!!

Groetjes,

Sjaak van der Vliet


klik hier voor een paar foto's van deze zeer geslaagde middag.

 


Indoor vliegen 12 februari

Helaas geen foto's dit keer.....tja je kunt die jongens ook echt geen boodschappen laten doen

Hallo vliegvrienden en vriendinnen,

Een klein relaas van de vierde ( op een na laatste ) indoor vlucht voor het seizoen 2011-2012, in de Hunsowhal te 2de Exloermond.

We kwamen om 12.30 uur aan bij de hal, de beheerder kwam er ook net aanlopen, maar Remke die stond al te wachten.
Michel was wederom van de partij, hij heeft me geholpen om samen met Remke Germs de tafels gereed te zetten en de stroomvoorziening te regel voor het opladen van de accuís, maar ook om aan het einde van de dag, de lijmresten die op de vloer van de sporthal waren achter gebleven, samen met Remke op te ruimen.
Het was een aangename temperatuur van 21 graden in de hal, buiten ijzelde het eerst en dat ging over in sneeuw.

Sammy Kamphuis was ook al gearriveerd samen met zijn vader, we waren nog drukdoende met de tafels en de stroomvoorziening, toen ging Sammy al de lucht in, die was snel, het was nog maar 12,35 uur en Sammy hadden dit keer de eer .
Het was een gezellige, maar o zo rustige middag, zonder al te veel crashes maar met heel veel vliegplezier.
Remkeís toestel dat maar 110 gram woog en die hij in november Total los vloog was met zeeeeer veeeel geduld en 100 (mili)gram lijm, (ook op zijn vingertjes) gerepareerd. Het super lichte vliegtuigje heeft weer gevlogen.

Om 16.00 uur gingen de 2 gasten die er nog waren weg en de nog aanwezige piloten ruimde hun spullen op.
Samen met Remke en Michel hebben we de tafels op geruimd, de vloer lijm ( UHU POR ) vrij gemaakt, afgerekend en naar huis gegaan.

We hadden deze middag maar 7 vliegers en 6 toeschouwers.
Een hele magere opkomst, die volgens ons te danken was aan weinig publiciteit, veel afmeldingen en een perfect schaatsweer. Want de diverse weermannen en vrouwen hadden te kennen gegeven, dat de vorst periode voorbij was en dit naar alle waarschijnlijkheid de laatste zondag was dat er nog geschaatst kon worden.
Remke en ik , bedanken jullie aanwezig piloten voor jullie komst en hopen dat jullie en nog veel meer vliegers ook weer van de partij zijn op zondag 11 maart 2012, wederom van 13.00 uur tot 16.00 uur

Bij voldoende deelnemers kunnen we kijken of er nog een uurtje langer gevlogen kan worden.

Groetjes,

Sjaak van der Vliet

 


Jaarvergadering 2012

Vrijdag 10 februari was de jaarlijkse jaarvergadering...
Er waren ongeveer 30 leden aanwezig...een leuk aantal.
Er is weer van alles besproken, van F3A-X vliegen tot de werkdag. De functie's van voorzitter en penningmeester waren vacant maar zowel Martin als Albert waren herkiesbaar, dus dat was niet zo moeilijk...ze doen het goed...dus beiden zijn weer voor 2 jaar gekozen.
Ook de kas was keurig op orde en Albert kreeg dan ook een pluim van Henri en Gert-Jan die de kascontrole hadden verricht.

Dit jaar werd Geert Smit (een jaar na dato) gehuldigd voor zijn 40 jarige lidmaatschap van de KNVvL...een knappe prestatie.

een leuke vergadering...en nu op naar het mooie weer...kunnen we weer vliegen.

Bijzonderheden en activiteiten worden altijd op de site vermeld...dus hou die in de gaten.
Geert Smit krijgt de KNVvL Penning voor 40 jarig lidmaatschap van de voorzitter.


Gezellig druk

 


Indoor vliegen 29 januari 2012

Hallo vliegvrienden en vriendinnen,

Een klein relaas van de derde indoor vlucht voor het seizoen 2011-2012, in de Hunsowhal te 2de Exloermond.
Dit keer was de beheerder de kachel NIET vergeten, het was nu een aangename temperatuur van 21 graden in de hal.

Alles was al in gereedheid toen de eerste vliegers arriveerden.
Tevens was er een fotograaf van het Dagblad van het Noorden, om een mooie foto te maken van een de vliegtuigen!!
Gijs Busser uit Odoorn, had een tweetal heliís bij zich en de fotograaf heeft van een van deze heliís een mooie foto gemaakt voor in de krant.
Om 13,00 uur, gingen de eerste toestellen in de lucht, Gijs Busser uit Odoorn ( gevolgd door de fotograaf ) en J.P. van de Meer uit Stadskanaal, hadden dit keer de eer.

Het was een gezellige middag, zonder al te veel crashes maar met veel vliegplezier.

Dit keer hadden Gert Jan en Bennie Geerts een vliegende vracht auto, deze wilde niet goed vliegen, na een harde Cabine landing waarbij de cabine versplinterde, was het zwaarte punt bij gesteld en vloog hij redelijk stabiel, regelmatig hebben we de vrachtwagen rond zien vliegen
Doordat Remke zijn nieuwe indoor toestel van 110 gram de vorige keer total-los vloog en hij in tussen tijd geen andere had gekocht of gemaakt, was hij als helpende hand voor een aantal vliegers onmisbaar.
Sammy Kamphuis zijn toestel was klaar en moest worden ingevlogen!!!
De eer was aan Remke, maar eerst moesten de rol en richting roeren worden om gepoold, je stuurde naar rechts en het vliegtuig ging de tegen gestelde richting uit, daarna heeft Sammy naar hartenlust gevlogen, tot dat uiteindelijk een stuur foutje roet in het eten gooide en er een vleugel afbrak, jammer, maar een beetje geduld en een hoop lijm doet wonderen , na een half uur was ook sammy weer in de lucht.
Ondertussen was ook Hendrik van Klinken gearriveerd, ook hij had een toestelletje ( een soort zwever met een propeller aandrijving) bij hem dat ingevlogen moest worden, wederom was Remke de pineut, met zweet op zijn voorhoofd was hij aan het vliegen en trimmen, wat ging dat toestelletje hard, Ik heb geen tijd om na te denken met wat ik aan het doen ben zei Remke.
Michel is ook heerlijk aan het vliegen geweest, net als alle andere aanwezige piloten.
Gunter is deze keer maar met 1 toestel tegelijk de lucht in gegaan, de vorige keer wilde hij dit proberen met twee toestellen, ( onbedoeld, hij had vergeten om het juist gelande toestel uit te zetten)

Om 16.00 uur gingen de gasten die er nog waren weg en de nog aanwezige piloten ruimde hun spullen op.
Samen met Remke en Gunter de hebben we de tafels op geruimd, daarna heb ik afgerekend en ben ik ook naar huis gegaan.
Uit eindelijk kwamen er 12 vliegers en ongeveer 36 kijkers.

Een hele leuke opkomst, dit keer hoefde er geen geld bij, ik hoop dat de volgende keer nog meer vliegers komen.

Remke en ik , bedanken jullie aanwezig piloten voor jullie komst en hopen dat jullie en nog veel meer vliegers ook weer van de partij zijn op zondag 12 februari 2012 wederom van 13.00 uur tot 16.00 uur

Groetjes,

Sjaak van der Vliet


klik hier voor meer foto's 

Koale Jatt'n

Zoals je hieronder kunt zien, had Martin honger...en het smaakte hem goed.

8 Januari 2012....het was nat....verschrikkelijk nat....redelijk veel wind en 6 graden....dus ook dit waar weer een echte "koale jatt'n" vlaig'n.
Roelof en Sjaak waren om 9 uur 's morgens al druk in de weer om het eten klaar te maken en om het gezellig en warm in ons clubhuis te maken.

Aangezien het dit jaar voor het eerst om 10.00 uur begon was het even afwachten of het gelijk 's morgens druk zou worden, aangezien niet iedereen al zo vroeg naar het veld gaat.
Toch liep het mooi door, en diverse leden lieten even zien dat "koale jatt'n" zeer gewaardeerd wordt. gezellig druk...maar om 15.30 uur hield een ieder het voor gezien....en konden Roelof en Sjaak de spullen opruimen.

Degene die niet geweest zijn hebben heel wat gemist, want de snert van Tjasse was weer perfect, en ook de Bonensoep van Alie smaakte weer uitmuntend en samen met de kniepertjes en het roggebrood met spek van Gert-Kan (lees bakker Bos), smaakte het ook dit jaar weer heerlijk.

Organisatie...bedankt....super leuk, en kei gezelli

Hieronder een kleine fotoimpressie van de morgen...als iemand nog foto's van de middag heeft....
stuur er een paar op, dan kan ik ze ook hier plaatsen


Erg nat was het op het veld...je moest voorzichtig lopen om niet een uitglijder te maken.


Bennie was toch de eerste die even een rondje ging vliegen...koud brrrr.


Remke die het eerste bakkie even test.                    Theo en zijn buurvrouw lieten het zich ook goed smaken


Roggebrood met spek....lekkerrrrrr                             Theo bezig met zijn 2e bakkie


Onze keukenprins "sjaak" volledig in zijn element...


Lekker druk...


Heerlijk gezellig met elkaar kletsen onder het genot van een bakkie koffie of een heerlijk bakkie snert


Remke is gek op de soep van Alie, en dat steekt hij niet onder stoelen of banken.


Even bijlezen...tja dat krijg je als je druk bent met andere dingen.


Een gezellige drukte...Bedankt voor de foto's Bennie.....

Het was leuk en gezellig...en nu maar hopen op een mooi voorjaar en een nog beter zomer.

Iedereen nogmaals de "beste wensen" en veel vliegplezier in 2012....