Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home page   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum
Het Nieuws van 2015


Leden reis MTA

Alweer voor de 4e keer werd er dit jaar een leden reisje georganiseerd…in 2007 zijn we naar het militair luchtvaart museum geweest, in 2008 zijn we naar het Aviodrome geweest, en in 2010 zijn we samen met de vliegclub uit haren(duitsland) naar de fabrieken van airbus geweest. En dit jaar zijn we dus naar het nieuwe nationaal militair museum in soeterberg geweest…hieronder een verslag en wat leuke foto’s.

MTA bezoekt Nationaal Militair Museum

In alle vroegte van 7 juni verzamelden 35 leden en vrienden van de Modelvliegclub Ter Apel zich op het lege marktplein van Ter Apel. Het was kwart over acht en op zondagmorgen, dus Ter Apel was nog in diepe rust.
Iets voor half negen kwam de glanzende VIP bus van touringcar bedrijf Blaauw’s Reizen het plein oprijden.
Al gauw had iedereen z’n plekje in de bus gevonden en voordat je er erg in had waren we onderweg naar het voormalige Vliegbasis Soesterberg. De 50 persoons VIP bus had slechts 35 zitplaatsen zodat iedereen veel beenruimte had en vele plaatsen waren voorzien van tafeltjes wat de sfeer in de bus deed toenemen.
Tijdens de rit werden de entree tickets uitgedeeld zodat we niet in de rij hoefden te staan bij de kassa.

Na een voorspoedige reis van bijna 2 uur kwamen we aan op de parkeerplaats van het museum. Afgesproken werd dat we eerst een groepsfoto zouden maken voordat we naar binnen gingen. (zie onder)

Klik op de foto voor groter formaat Groepsfoto (klik op de foto voor een nog groter formaat)

Samantha met haar nieuwe semi-professionele camera werd bevorderd tot groepsfotograaf. Daarna zwermde de groep uit over het museum.
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is ontstaan uit het voormalige Militaire Luchtvaart Museum en het Legermuseum. Was het Luchtvaartmuseum al de moeite van een bezoek waard, het nieuwe NMM, dat op deze plek in Soesterberg is teruggekomen is dat zeker.

Een groot gebouw met veel glas bevat de meest bijzondere tanks, kanonnen, militaire vliegtuigen en helikopters. Bij alle objecten staat een korte maar informatieve beschrijving. In diverse zalen kun je de thema's van de militaire geschiedenis volgen én een blik in de toekomst krijgen.


Even uitpuffen ...

Enkele topmodellen zijn toch wel de Dornier Do-24 vliegboot, de Convair F-102 Delta Dagger en natuurlijk de F15 en F16. Het vrij toegankelijke park rondom het hoofdgebouw bevat volop bij het thema passende speelmogelijkheden voor kinderen. De twee restaurants zijn prima, maar wel aan de prijs! Om half 4 in de middag was iedereen weer terug bij de bus voor de terugreis. Ook de terugreis verliep gladjes en om half zes waren we weer terug in Ter Apel. Het is een prachtig museum en het was een prachtige dag!
Op naar de volgende reis ???

Samantha en Sjaak...bedankt voor de foto's.

Hieronder nog een leuke foto collage van al het moois wat er te zien is in het NMM.

Lol....waar is michel ?

Foto's (c) Samatha Goeree en Sjaak van der Vliet.

 


Klik hier voor meer nieuws uit 2015