Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home page   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum  
Verslag F3A-X 13 en 14 juni


F3A-X wedstrijden

Na Someren was het nu de beurt aan Modelvliegclub Ter Apel om gastheer te zijn voor de tweede F3A-X wedstrijd van dit jaar. Omdat dit de tweede keer is dat Ter Apel de wedstrijd mocht organiseren konden we de draaiboeken van 2008 weer uit de kast halen.

De wedstrijd werd gehouden op zaterdag 13 en zondag 14 juni. Om logistieke en sanitaire redenen is het modelvliegterrein helaas niet geschikt om te kamperen en daarom stonden vele deelnemers op een camping bij de boer in de directe nabijheid van het vliegterrein. Vrijdagavond kwamen de eerste deelnemers reeds een kijkje op het veld nemen om met hun F3A-X toestellen nog eenmaal de verplichte figuren door te nemen.

Zaterdag 13 juni:
Eindelijk was het dan zaterdagmorgen en onder een stralende zon kwamen de deelnemers binnen. De bakens werden uitgezet en na enkele welkomstwoorden kon de wedstrijd beginnen. Zo slecht het weer was in het afgelopen jaar, zo prachtig was het dit jaar. De verschillende klassen vlogen hun figuren onder een helblauwe lucht, met prachtige witte wolkenformaties, onder toeziende ogen van het passerende publiek.

De wedstrijd liep zeer voorspoedig en gedisciplineerd. Terwijl de ene deelnemer aan het vliegen was stond de volgende alweer gereed. De puntenlijst van de juryleden werden onmiddellijk verwerkt door de computer zodat de tussenstanden direct gepubliceerd werden.

Evenals afgelopen jaar werd de eerste wedstrijddag afgesloten met fantastisch gezamenlijk Chinees buffet in het clubgebouw van MTA.

Zondag 14 juni:
Rond 09.00 uur, op de tweede wedstrijddag, namen de drie juryleden met hun schrijvers weer plaats op hun stoeltjes en het eerste vliegtuig koos alweer het luchtruim. Omdat een enkele deelnemer op de zaterdag verhindert was moest deze het gehele programma in één dag vliegen. Ook nu was het weer prachtig vliegweer met iets meer wind.

Na een spannende strijd werd de dag afgesloten met de officiële prijsuitreiking. Ook de juryleden en de Modelvliegclub Ter Apel kregen een leuke aandenken en na de felicitaties en nog enig napraten ging een ieder weer zijns weegs. De uitslagen kan je lezen op http://www.f3ax.nl.


Zie je een leuke foto die je graag in groot formaat wilt hebben ?? of heb je ook een leuke foto die hierbij geplaatst moet worden ?..even een mailtje naar de webmaster.

Hieronder een foto impressie van het zeer geslaagde weekend.
Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat Klik op de foto voor nog groter formaat