Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home page   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum  
Foto verslag F3A-X


F3A-X wedstrijden

Zaterdagmorgen 17 mei rond 9 uur kwamen 13 wedstrijddeelnemers in een gezapig regenbui aan op het modelvliegveld. De vliegers kwamen niet alleen uit Nederland maar er was ook een team uit BelgiŽ en uit Duitsland.
Ondanks de hoopgevende weersverwachting van de radio bleef het nagenoeg de gehele dag regenen. De modellen bleven in de autoís en de tijd werd doorgebracht in het clubgebouw. Remke had zijn portable computer opgesteld en kon via Buienradar zien dat de vooruitzicht niet gunstig waren.
Om 15.30 uur werd besloten om de eerste wedstrijddag te laten vervallen. Enkele deelnemers gingen naar de camping om hun overnachting voor te bereiden, terwijl anderen de tijd doden met een spelletje kaarten.

Om 17:30 werd het clubgebouw omgetoverd tot een heuse Chinees restaurant en werd aan 42 deelnemers en leden van MTA een fantastisch Chinees buffet geserveerd.

Zondagmorgen waren de weergoden beter gestemd. De zon scheen volop maar wel met een fris windje. De wedstrijdvliegers waren er op tijd bij zodat precies om 09.00 uur de eerste vliegtuig van de C-klasse de lucht in ging. De juryleden werden door de Technische Commissie geleverd en de schrijvers kwamen vanuit MTA.

In de C-klasse streden 3 vliegers, in de B-klasse 6 vliegers en in de A-klasse 5 vliegers om de meeste punen. Na in iedere klasse 3 ronden te hebben gevlogen werd in de namiddag de resultaten bekend gemaakt door de wedstrijdleider Remko Albring. De winnaars kregen een beker en oorkonde mee naar huis.

In de F3AX-C-klasse behaalden onze MTA leden Henk Steneker en Henk de Jonge de 2e en 3e plaats, terwijl Remke Germs in de F3AX B-klasse de 5e plaats behaalde. Van harte gefeliciteerd met dit prachtig resultaat.
Andere resultaten kan je bekijken op http://www.f3ax.nl/

Of bekijk het verslag op de F3A-X site klik hier

Als voorzitter van MTA sprak Gert Germs een woord van dank aan de vliegers en wedstrijdleiding en aan de eigen leden die zich het afgelopen weekend hebben ingezet. Hij overhandigde namens MTA een presentje aan de juryleden. Daarna keerde iedereen met voldoening weer huiswaarts.
Ondanks de slechte zaterdag kunnen wij met plezier terug kijken naar een heel geslaagd vliegersweekend.

Zie je een leuke foto die je graag in groot formaat wilt hebben ??..even een mailtje naar de webmaster.

Hieronder een foto impressie van de zeer geslaagde dag.