Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home page   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum  
Verslag F3A-X 9 en 10 juni 2012


F3A-X wedstrijden

Hallo vliegvrienden en vriendinnen,
het F3A-X weekend zit er weer op,22-07-2012 weer het volgende evenement.
Maar voor we naar het volgende evenement gaan eerst van mijn kant een verslagje van dit weekend.

Voor dat dit weekend plaats kon vinden, waren en toch eerst nog wat zaakjes te regelen.
Vergunning aanvraag voor de overnachtingen van de piloten met hen aanhang.
Andries den Otter was voor mij nu het aanspreekpunt van F3AX, we hebben diverse dingen doorgesproken en afspraken gemaakt.
Wat moet er geregeld worden voor F3AX!
1)Overnachting op het veld of parkeerplaats, maar is er dan ook stroom en water aanwezig voor de gasten, zijn er toiletten en wasgelegenheid op het veld. ( zaken die van tevoren moeten worden afgestemd) zodat de gasten er rekening mee kunnen houden wat we wel en niet aanbieden.
2) presentjes voor de jury ( maar met zijn hoe velen zijn ze, dat is elk jaar weer een verrassing) Esther den Otter en Willie Maas ( de dames die de scores van de piloten verwerken ) weten me elk jaar weer voor een dilemma te plaatsen?
3)De BBQ moet geregeld worden en tevens de uitnodiging voor deze BBQ naar de leden gestuurd, 13 personen hadden zich opgegeven! Mijn dank hier voor.
4) gratis koffie voor de piloten en voor de jury ook nog een paar broodjes en soep.
5) als club zorg je voor een goed assortiment in de kantine, dat je tegen een redelijke prijs verkoop, de opbrengst is dan natuurlijk voor de club.

Maar na de benodigde informatie te hebben ontvangen van F3AX, hebben Roelof en ik het boodschappen lijstje klaargemaakt, we hebben de inkopen gedaan en op de vrijdag nog het laatste naar het veld gebracht.

D-Day, vrijdag 08 juni.

Gelukkig waren er diverse leden op die dag in het clubhuis en op het veld aanwezig om de gasten te ontvangen, zodat ik er 2 keer tussen uit kon gaan om mijn kinderen op te halen. Eerst mijn jongste zoon Niels ophalen en later Michel opgehaald en gelijk Niels weer naar huis gebracht, Michel zou samen met Roelof en mij de kantine bestieren, zodat Roelof het wat rustiger aan kan doen! Gezien zijn gezondheid vind ik dat een heel goed en mooi gebaar van Michel, want we willen Roelof nog lang niet kwijt uit de keuken, hij is voor mij GOUD waard. Samen met Ruud Manning hebben we er voor gezorgd dat er een schotel met ontvanger en een TV ( van Michel zijn kamer ) in het clubhuis kwam te staan zodat de voetbal liefhebbers onder de leden en de piloten geen wedstrijd hoefden te missen.
Tegen 12.00 uur kwam de eerste piloten Sandor en Richard Stroet aangereden, bus geparkeerd, tent opgezet, vliegtuig opgebouwd en ze waren klaar voor de eerste vlucht. Gaande weg kwamen de andere piloten met caravans en tentjes aangereden, ook zei stalden hun caravans en maakten hun vliegtuigen gereed voor een oefen vlucht. Om negen uur stipt werden de toestellen opgeborgen voor de volgende dag, wat zullen we nu eens gaan doen dachten de piloten het is mooi weer, wel een harde wind maar het is nog licht en de temperatuur is ook nog goed, er kwam een bal op het veld en op een gegeven moment was het hele stel aan het voetballen, Michel en ik hebben ook mee gedaan, alleen had ik het beter kunnen laten! tegen 22.30 uur kwam de laatste caravan met tent, iedereen hielp om de caravan van de Fam. Van Achteren te stallen en de tent op te zetten. Michel en ik hebben gewacht tot alles klaar was en hebben toen om 23.30 de aggregaat uitgezet, de gasten een goeden nacht gewenst en zijn naar huis gegaan. Dus de vrijdag op zaterdag nacht hadden we 6 caravans 1 bus en 2 tenten op de parkeerplaats staan.

Zaterdag morgen om 6.30 uur naar het veld om iets voor zeven de aggregaat aangezet en alles voor de dag in gereedheid gebracht, gaande weg kwamen de andere piloten en om 9.00 uur werd de briefing gehouden, Martin hete de F3AX club welkom, vertelden wat wel en niet mocht. Andries deed de rest van de briefing.
Om 9.15 was het eerste toestel in de lucht. Onder de bezielende leiding van Anton Zager werden de piloten op start volgorde gezet. De een was in de lucht de ander werd start klaar gezet.
Het was zaterdag een koude dag met zeer veel wind, de piloten kwamen dan ook graag naar binnen om zich op te warmen, voor de jury met hun schrijver was het helemaal afzien, wat een blauwe koppen hadden die toen ze binnen kwamen, maar na een warme soep en een broodje hamburger gingen ze er weer met frisse moet tegen aan. Toch werd er besloten om nog een paar extra ronden te vliegen, tegen 18.00 uur waren ze klaar.
Aardt Lith had inmiddels de bestelden BBQ gebracht, deze hebben we uitgestald en na de prijs uitreiking en afsluitende woorden van Andries den Otter en Kees Maas, werd de BBQ geopend!
40 personen hadden zich opgegeven, maar het aangebodene werd niet verorberd, hoewel er verscheidene waren die er hun best wel voor deden. Günter Tebbe had twee heerlijke salades meegenomen, hartelijk dank Günter het was voortreffelijk, de gasten hebben er van gesmuld!!
Nadat de BBQ was afgelopen en het vervuilde was schoongemaakt en opgeruimd, gingen de meesten naar huis en bleef de F3AX club met aanhang over, tevens gingen de zaterdag vliegers naar huis, na van hun afscheid te hebben genomen werd er ook deze avond weer gevoetbald, maar dit keer was ik verstandig en ben bij de niet voetballende leden gaan zitten, gezellig nagetafeld. Er waren me die middag en avond diverse dingen opgevallen, er was een zwanger dame die zich niet erg lekker voelde, ze klaagde over pijn in haar bovenbenen en buik er was een meisje die heimwee had, een dame die tijdens het voetballen pijn in de lies had gekregen ( na een ibuprofen 400 ging het weer wat beter met haar ) , onze Belgische vriend Peter Vanlanduyt, die onderuit was gegaan tijdens het voetballen, hij was door zijn enkel gegaan, maar gaf niet aan toe aan de pijn. Ook werd er die avond naar de wedstrijd Nederland – Denemarken gekeken door diverse personen, maar na de teleurstellende 1-0 nederlaag van Nederland, kwam de wedstrijd van Duitsland – Portugal, Onze Duitse Piloot Wolfgang Thielen zat eerst alleen naar de wedstrijd te kijken, maar al snel hadden anderen zich bij hem geschaard om mee te kijken en de Duitse ploeg aan te moedigen, onder luid gejuich van Wolfgang werd het 1-0 voor Duistland.
Ook nu weer hebben Michel en ik om 23.45 uur de aggregaat uit gezet en zijn huiswaarts gegaan.

Zondag morgen om 6.45 uur was ik weer op het veld, Michel sliep uit want hij was die nacht nog op stap geweest met zijn vrienden, maar om 11.30 uur was ook hij weer paraat.
Ook deze morgen werd weer een briefing gegeven voor de nieuwkomers, hen werd ook verteld wat wel en niet was toegestaan en ook deze morgen gingen de vliegtuigen om 9.15 uur 1 voor 1 de lucht in. Zaterdag was ons clublid Peter Scholten van de partij, Henri Speel vond het te hard waaien en zag die dag af van vliegen. Echter zondag was Henri wel van de partij.
De wedstrijden van zaterdag en zondag is door elke piloot 6 rondes gevlogen, alleen tellen de beste 4 vluchten. Door het mooie weer en de vlotte gang van zaken op zondag, konden er dus bij de weekendvliegers 2 vluchten geschrapt worden.
Voor de prijs uitreiking werden eerst de jury leden bedankt en voorzien van een presentje, toen werden de uitslagen bekend gemaakt.

Voor de C-Klasse
1-Henri Speel -2837 punten
2-Steven Folmer -2745 punten
3-Dirk Fobbe -2737 punten

Voor de B-Klasse
1-Peter Scholte -4712 punten
2-Lesley vd Laan -4516 punten
3-Thes Polinder -4273 punten

Voor de A-Klasse
1-Piet van Noord -5271 punten
2-Egbert vd Laan -5228 punten
3-Jurrien Vissers -5213 punten

Heren Piloten, van harte gefeliciteerd met jullie behaalde resultaten.
Ik vond het een leuk en gezellig weerzien, al die F3AX piloten met hun familie. Het was gewoon weer een hereniging van 1 jaar geleden.

Bedankt allemaal die hebben meegeholpen om dit F3AX weekend weer mogelijk te maken, speciale dank naar ons jeugdlid mijn zoon Michel, die toch maar even drie dagen heeft meegeholpen. Graag tot de volgende keer of tot het volgende evenement.

Voor het echte wedstrijd verslag zie, http://www.f3ax.nl.


Groetjes het keuken team,
Roelof, Michel en Sjaak.

Zie je een leuke foto die je graag in groot formaat wilt hebben ?? of heb je ook een leuke foto die hierbij geplaatst moet worden ?..even een mailtje naar de webmaster.

Hieronder een foto impressie van het zeer geslaagde weekend.