Contact   Help
  modelvliegclub
MTA Ter-Apel
Sinds 1979
  Home pag   Nieuws   Onze club   Foto boek   Projecten   Nieuwsbrieven   Links   MTA-Forum  
Fly-Inn 2015

Slecht weer teistert MTA op de ’Fly In 2015’

De hele week leek het er op dat het weer tijdens de ‘Fly In’ van 16 augustus ons goed gezind zou zijn. Edoch, hoe dichter we bij de zondag kwamen werden de verwachtingen naar slechter bijgesteld. Ondanks dit gegeven gingen de voorbereidingen gewoon door. Mobiele toilet units werden geplaats, de grasmat werd gemaaid en geveegd, de bermen werden gemaaid om auto’s te parkeren, op het veld werden afzettingen geplaatst, route-borden werden langs de aanvoerwegen geplaatst, de dieselolie voorraad werd opgetopt, een springkussen werd opgeblazen.
In een tent werd een BBQ geplaatst, versnaperingen en frisdrank werd ingekocht. De vergunning was aangevraagd en verleend, dus het vliegfeest kon beginnen…

Maar waar iedere organisator wakker van ligt werd bewaarheid, de regen gooide roet in het eten. Door het miezerige weer hebben de meeste piloten afgehaakt en ook het publiek bleef massaal thuis.
Ondanks alles hebben Jan, Martin en Hilbrand van de Kaap hun grote modellen toch opgezet. Op de schaarse momenten dat het droog was werd er toch nog even gevlogen. De dappere piloten waren o.a. Jan Elze met een speedzwever, Arjan en Ronald met een helikopter en Martin en Peter met hun F3A-X modellen... Top Jongens....goed gedaan.

De kantine was de gehele dag goed gevuld en werd Remke lekker druk bezig gehouden met het bereiden van koffie, patat, hamburgers en soep.
Buiten, onder een tent stond Sjaak bij de BBQ heerlijke bratwurst en hamburgers te bakken.
De EHBO’ers, Jaap Dol en zijn echtgenote waren paraat om evt. in te grijpen maar gelukkig waren er geen incidenten.

Iedere aanwezige was het er over eens dat je het weer niet in de hand hebt. Daarom hopen we dat de weersgoden de aankomende Fly In van 2016 ons beter gezind zijn.

Ondanks alles hebben toch nog even een leuke serie foto's gemaakt die een gezellige sfeer te zien geeft...want ook het praten over het vliegen kan erg leuk en gezellig zijn .

Als je ook nog een paar leuke foto's hebt gemaakt...stuur ze maar op...dan plaatsen we ze erbij.

Ruud...bedankt voor de tekst en de foto's....

 
Helaas was het dit jaar wat minder...tot de volgende keer, met hepenlijk iets beter weer.